Търсене
  • Health Master

Премахване или стопяване на шипове по тялото!

Шиповете представляват заболяване на опорно-двигателния апарат, при което нормалната костна структура е увеличена. Гръбначно изкривяване, травма, нарушаване в обмяната на веществата са сред причините за появата на такива новобразувания. Шиповете обикновено са съсредоточени във врата, тазобедрената става, гръбначния стълб, петите.


Появяват се в резултат от наранявания и фрактури, след които в човешкия организъм се ускорява производството на костно вещество.

Развиват се в стави, където по различни причини се разрушава ставният хрущял и е започнало увреждане на подлежащата кост. Пример за такъв процес е често срещаната деформираща артроза на колянната става. При това заболяване шиповете в коляното се превръщат в бариера пред хрущялното разграждане и забавят увреждането на костта.

Появяват се при развитието на заболявания, протичащи с реакция на организма за отстраняване на външни дразнители (бактерии – причинители на туберкулоза, бруцелоза и на редица още инфекции)


Израстъци върху костта след обменни нарушения

Виновни за тях са промени в скелета, възникнали в резултат от смущения в ендокринната система. Показателно за такова увреждане е ошипяването при акромегалия – заболяване, което води до нарастване на крайните телесни части (кости на пръстите, дланите, стъпалата).

 
Симптомите